Get Adobe Flash player
EnglishFrenchGreek

To Blog Μου
Οι Συνεργάτες
Ποιός είναι Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Home Υπηρεσίες

postheadericon Υπηρεσίες

postheadericon Ομάδα Αυτογνωσίας

Στο Κέντρο πραγματοποιούνται Ομάδες Αυτογνωσίας που βοηθούν τα μέλη να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα και να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

"Αν θέλεις να ξεκινήσεις και εσύ ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού σου η ομάδα μπορεί να σε βοηθήσει και να γίνει συνοδοιπόρος σου!"
 

 

 

 

postheadericon Σχολεία

«Σχολεία» Γονέων!

Αγαπητοί γονείς,

Επειδή η ενημέρωση και η εκπαίδευση δεν σταματούν ποτέ σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «σχολείο» γονέων! Στο χώρο μας πραγματοποιούνται συναντήσεις, με ομάδες που αποτελούνται από μικρό αριθμό γονέων κάθε φορά, στις οποίες συζητάμε τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας. Στόχος των ομάδων αυτών είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα της σχέσης με τα παιδιά μας, να κάνουμε την καθημερινή μας ζωή πιο εύκολη και να απομακρύνουμε τους συνεχείς καυγάδες που προκαλούν φθορά και εκνευρισμό. Το κόστος των ομάδων αυτών είναι εξαιρετικά χαμηλό προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλως των γονέων χωρίς καμία εξαίρεση! Σας περιμένουμε!

postheadericon Διαχείρηση άγχους

Στις ατομικές συνεδρίες μπορούμε μαζί να κατανοήσουμε την έννοια του άγχους και να αναγνωρίζουμε τα "αγχώδη συμπτώματα" που δυσκολεύουν την καθημερινή μας ζωή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει όλους μας και οδηγεί τους ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις άγχους όπως

- κρίσεις πανικού

- γενικευμένο άγχος

- stress στον εργασιακό χώρο

- άγχος για τη σχολική επίδοση

- άγχος για τις διαπροσωπικές σχέσεις

Το άγχος από τα μέχρι τώρα ερευνητικά δεδομένα δεν δείχνει προτίμηση σε ηλικιακές ομάδες. Συμπτώματα άγχους μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της παιδικής, εφηβικής και ενήλικης ζωής και είναι στο χέρι μας να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ο αγχωμένος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στους ρόλους που έχει αναλάβει. Δυσκολεύεται στην επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική του ζωή. Γιατί, λοιπόν, να αφήνετε τον εαυτό σας παγιδευμένο στο άγχος όταν η αντιμετώπισή του με τις σύγχρονες μεθόδους ψυχοθεραπείας είναι σύντομη και αποτελεσματική;

postheadericon Ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση σε οικογένειες με άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο

Η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας (ψυχοεκπαίδευση) επιδιώκει την εκπαίδευση των μελών ώστε να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος ψυχικών διαταραχών, όπως για παράδειγμα της κατάθλιψης, της διπολικής διαταραχής και της σχιζοφρένειας. Στόχος είναι να εκφράσουν όλα τα μέλη της οικογένειας τα συναισθήματά τους και να κατανοήσουν τα συναισθήματα των άλλων. Αυτού του είδους οι διαταραχές συχνά δημιουργούν ένταση, άγχος και φόβο ανάμεσα στα μέλη. Στην οικογενειακή συνεδρία τα άτομα μαθαίνουν τι ακριβώς είναι αυτή η ασθένεια που αντιμετωπίζουν και ποιοι είναι οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι να συμπεριφερθούν στην καθημερινή τους ζωή για να αποφύγουν τις συγκρούσεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα ώστε να ζουν αρμονικά (ψυχοεκπαίδευση).

postheadericon Θεραπεία ζεύγους

Ο στόχος της θεραπείας ζευγαριού είναι η βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας και το χτίσιμο μιας γέφυρας συναισθημάτων ανάμεσά τους.  Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του τρόπο σκέψης. Κι όμως κάποια στιγμή, δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια. Ίσως μέσα σε αυτή την προσπάθεια χάσουν λίγο τα βήματά τους. Σκοπός της θεραπείας ζεύγους είναι να βρεθεί η καταλληλότερη λύση και για τους δύο ώστε να συνεχίσουν ήρεμα την πορεία της ζωής τους.

Περισσότερα Άρθρα...
<